Otso Kaihlanen Nuorisopoliittisen vaikuttajan näkemyksiä ajankohtaisaiheista.

Kriittinen suhtautumien maahanmuuttoon ei ole rasismia.

Viime aikoina yhteiskuntaa on laajalti puhuttanut maahanmuutto sen eri muodoissa. Työperäinen maahanmuutto tuo lisää työvoimaa ja mahdollistaa talouskasvua, mutta ovatko kantaväestön huoletkaan täysin perustelemattomia?

 

Vuosina 2014 ja 2015 käynnistynyt Euroopan pakolaiskriisi on muuttanut monen elämää niin Suomessa kuin ulkomaillakin. Entisestä poiketen kadulla on tullut vastaan yhä enemmän vierasperäisiä tulijoita ja kaupunkien yritysmaailma on muuttunut varsinkin ravintola-alalla. Uudet kebab-ravintolat, pizzeriat ja parturit somistavat yhä kansainvälistyvämpää katukuvaa luoden näin kuluttajalle lisää tarjontaa. Kaikille tämä muutos ei ole silti yhtä positiivinen.

 

On totta, että uudet palvelut tuovat mukanaan paljon hyvää, mutta samalla ne myös väistämättä supistavat suomalaisten palveluiden hajontaa kokonaiskuvassa. Näin ollen lause: ”Maahanmuuttajat vievät suomalaisten työt! ”, ei välttämättä olekaan aivan perusteeton. Monen yksityisen elinkeinonharjoittajan työ on suoraan riippuvainen kuluttajien mieltymyksistä, ja trendaava tulijoiden kulttuuri luokin siis uhkakuvia monen mieleen. Tämä ei kuitenkaan tarkoita sitä, että ihminen olisi rasisti.

 

Usein suomalaisessa mediassa maahanmuuttovastaiset kantasuomalaiset leimataan vain yhdeksi joukoksi, joka katupartioineen ja kansallismielisine kaljupäineen lietsoo rasistista vihaa. Todellisuudessa tilanne on kuitenkin täysin toinen. Henkilö, joka kantaa aidosti huolta kanssaeläjiensä elinkeinon turvaamisesta ei ansaitse vihamielistä leimaa rasistina.

 

Asiasta puhuttaessa elinkeinoelämän ulkopuolella nousee monien huulille myös kysymys suomalaisten, etenkin lasten turvallisuudesta. Mielestäni on jokaisen suomalaisen oikeus tuntea olonsa turvalliseksi kodissaan, kaupungissaan ja ennen kaikkea yhteiskunnan jäsenenä. Maahanmuuttaja, joka ei kunnioita suomalaista lakia, vaan toimii väkivaltaa lietsoen ei ole suomalaisuuden arvoinen. Fyysinen koskemattomuus on kaikkien kansalaisten perusoikeus.

 

On totta, että myös suomalaisetkin tekevät rikoksia. Eikä näin ollen ole perusteltua sanoa, että vain maahanmuuttajat olisivat niistä vastuussa. On kuitenkin jokaisen kansalaisoikeus kertoa mielipiteensä. Se ei ole rasismia, vaan sananvapauden hyödyntämistä.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (2 kommenttia)

Käyttäjän jannekejo kuva
Janne Kejo

"Näin ollen lause: ”Maahanmuuttajat vievät suomalaisten työt! ”, ei välttämättä olekaan aivan perusteeton."

Työperäinen maahanmuutto varmasti vie työpaikkoja suomalaisilta kun taas työllistymättömien maahanmuuttajien maahanmuutto luo työpaikkoja suomalaisille.

Tämä selittyy sillä että elämme sellaisen talousjärjestelmän ja kulttuurin sellaisessa kehitysvaiheessa, jossa

Kahden toimeentulo edellyttää yhden työntekoa

Käyttäjän JuhoAkola kuva
Juho Akola

Ne työpaikat lisääntyvät julkisella sektorilla, eli kokonaisveroaste nousee ja muun työn kannattavuus heikkenee.

Julkista sektoria ei saa paisuttaa lisää, päinvastoin, siellä olisi paljon leikattavaa.

Toimituksen poiminnat